این «انتخابات» و آن «دموکراسی»
توسط کمانگیر در روز ۱۰ اسفند ۱۳۹۰اسفند ۱۰
من، حتی اگر محل سکونتم اجازه میداد، در این «انتخابات» شرکت نمیکردم. انتخابات را در گیومه میگذارم، چون انتخابات نیست. چیزی خاص ِ خودش است. یک بنجل ِ سرهمشده که مفهومی که نامش را دزدیدهاست را به تمسخر گرفتهاست.
این که گزینههای این «انتخاب» باید از فیلتری رد شوند که روش ِ دموکراتیکی برای تغییر و نظارت بر آن وجود ندارد، و اینکه شمردن ِ آرای این «انتخاب» با کسی است که تردیدهای زیادی دربارهی امانتداریاش وجود دارد، اینها اتفاقات ِ جدیدی نیست. اتفاق ِجدید این است که مجری این «انتخاب» خودش را مجاز میداند صندوقها که جمع شد چماقش را بیرون بکشد. این انتخابات نیست.
اما مساله فقط نحوهی اجرا نیست. فرایند ِ دموکراسی هم قابل دفاع نیست. و حالا کمتر از همیشه.
ساختار ِ حاکم به حقوق اقلیتها احترام نمیگذارد. اقلیت ِ قومی، مذهبی، جنسی، فکری. ساختار با هوچیگری کارش را پیش میبرد. «ما همه موافقیم، و همین مهم است». اقلیتها کنار زده شدهاند و جامعه درگیر معیشت و حجاب و دغدغههای دیگری شدهاست که آن را ابتر میکند. و این به ساختار ِ حاکم امکان یکهتازی ِ بیشتر میدهد. فرایند ِ انتخابات بهنحوی مدیریت میشود که منجر به کنارزدهشدن اقلیتها شود و جامعهی درگیر ِ امور روزمره را به شکل تودهای درآورد که با چیزی گنگ موافق است. در این فرایند، «انتخابات» بعنوان ابزاری درخدمت فلجکردن دموکراسی درآمده است.
«انتخاباتی» که این ساختار اجرا کند، مسخره کردن مفهوم انتخابات و دموکراسی است. من نمیخواهم پیادهنظام این لودهگری باشم.
با اینهمه اما، من تصور نمیکنم شرکت ِ مردم در این «انتخابات» لزوما کم باشد. شرکت در انتخابات مجلس لزوما برای شهروندان ِ ایرانی بهمعنی بازیکردن در زمین ِ ساختار حاکم نیست.
من میتوانم تصور کنم که اتفاقا مردم ِ زیادی در این «انتخابات» شرکت خواهند کرد و رسانههای حکومتی این مساله را در بوق و کرنا خواهند کرد. و این خیلی اتفاق بدی نیست. کسانی به مجلس خواهند رفت که وعدهی مدرسه و آب و نان دادهاند و میدانند که اگر مدرسه و آب و نان ندهند بار بعد کارشان سختتر خواهد شد. اینطور که نگاهکنی، این نمایش ِ هزل اتفاقا میتواند نتیجهی فرخندهای داشته باشد؛ ما یک قدم به نسخهی واقعیتری از دموکراسی نزدیکتر خواهیم شد.
معضل ِ بزرگ ِ ساختار ِ دروغگوی دغلباز زمان است. جلوی هرچیزی را بشود گرفت، جلوی ثانیهشمار ِ ساعت را نمیشود گرفت. چه این نمایش ِ دموکراسیگونه موفق شود چه نشود، ساختار از آن سود ِ درازمدتی نخواهد برد. و مهم همین است.
کارتون از تلخندک
این در مقابل قرار گرفتن حقوق اقلیت و حقوق بشر در مقابل دموکراسی (به مفهوم ساده اش و نه با این اضافه های دیگرش) چیز جدیدی نیست. حقوق اقلیت ها و امثالش را نمی توان به اکثریت تحمیل کرد.
مجری انتخابات بدون دلیل با کسانی که معترض بودند برخورد نکرد. فرصت های زیادی به سران جنبش سبز داده شد که مساله و ادعای تقلب را بدون برخورد خیابانی حل کنند، ادعای تقلبی که هیچ دلیل محکمی برایش ارائه نشد. ولی بعضی رمانتیک بودند و دوست داشتند همه مسائل را با استفاده از این وضعیت یک سره حل کنند. وقتی کسی از چارچوب قواعد بازی خارج می شود بی خود نباید انتظار داشته باشد که طرف مقابل هم طبق معمول رفتار کند. پیش فرض اینکه موسوی برنده بوده است را کنار بگزار و با پیش فرض اینکه احمدی نژاد واقعا برنده انتخابات شده نگاه کن، بعد ببین چقدر از حرفهایت هنوز بجاست.
«انتخاباتی» که این ساختار اجرا کند، مسخره کردن مفهوم انتخابات و دموکراسی است. من نمیخواهم پیادهنظام این لودهگری باشم.
جناب کمانگیر ،
محض اطلاع :
۱- محل سکونت شما هرجای دنیا باشد کافیست برای رای دادن به سفارت ایران مراجعه بفرمایید
۲- منظورتان اگر از فیلتر شورای نگهبان است بد نیست بدانید اولا خود این ساختار از طریق رهبری و مجلس تعیین میگردد و قابل تغییر میباشد حتی قوه قضائیه هم در آن میتواند دخیل باشد ( لطفا اطلاعات خود را در مورد شورای نگهبان کامل بفرمایید)
۳- در جواب امانتداری در نتایج انتخابات و بیرون کشیدن چماق بغیر از فتنه سال ۸۸ آن هم برای مبارزه با قانون شکنانی که قبل از اتمام انتخابات خود را برنده می دانتستد ( امثال کروبی و موسوی )هرگز اتفاق نیفتاد
۴- در مورد حقوق اقلیت ها همه آنها ازجمله اقلیت ِ قومی، مذهبی، جنسی، فکری همیشه نماینده داشته اند ( لطفا با مراجعه به قانون اساسی مرور بفرمایید)
خوشحالم خدمت جنابعالی و همفکران محترمتان عرض کنم که با کمال افتخار و آزادی در این انتخابات شرکت کرده و هرگز دارای افکار پوچ و ناپخته ای همانند افکار جنابعالی نخواهم داشت.
آنجا که آزادی نیست اگر رای دادن چیزی را تغییر می داد، اجازه نمی دادند که رای بدهید!
جناب آقای امیر رضایی
محض اطلاع
۱- در انتخابات مجلس تنها ایرانیان مقیم در کشور مجاز به رای دادن هستند. اطلاعاتتان را تکمیل بفرمایید.
۲- در مورد حقوق اقلیت ها و بقیه گروه ها به جای خواندن قانون اساسی چشمان خود را باز بنمایید.
مطمئنا تنها افرادی مانند شما قادر خواهند بود “در کمال آزادی و افتخار” در این نمایش مضحک شرکت کنند.
سرکار خانم صبا
۱- در مورد انتخابات مجلس حق با شماست
۲- دراین مورد شما لطفا با چشمان باز به این صفحات نگاهی بیندازید ( بعید میدانم در شما اثر نماید در مورد اقلیت ها)
http://www.tabnak.ir/fa/news/230784/تصاویر-متن-و-حاشیه-انتخابات-مجلس-۱
http://www.tabnak.ir/fa/news/230792/تصاویر-متن-و-حاشیه-انتخابات-مجلس-۲
در مورد شرکت در انتخابات لطفا دقت بفرمایید نه تنها من بلکه بسیاری از کسانی که حتی به نتایج بعضی انتخابات معترض بودند هم شرکت نموده اند
لطفا مراجعه بفرمایید به شرکت در انتخابات آقای خاتمی
با اندکی دقت قادر خواهید بود مضحکه بودن افکار خود را با واقعیات در صورت واقعه بینی درک بفرمایید