عکس و ویدئوی روز: ناموس ِ آمریکایی
توسط کمانگیر در روز ۱۷ شهریور ۱۳۸۷شهریور ۱۷
زندگی کردن در فرهنگی که در آن “غیرتی شدن” هفته ای یکبار بعد از نمازجمعه اتفاق می افتد، ممکن است به این خطا بیاندازدمان که فقط فرهنگ شرقی ماست که در آن نقاط حساسی هست (“خواهر مادر”، چهره ی پیامبر، …) که لمسشان طوفان به پا می کند. در کوران ِ سروکله زدن های طرفداران اوباما و مک کین در وبلاگستان آمریکایی اما، نمادهای این “ناموس پرستی” ِ مدرن را می شود دید. البته واضح است که در این سوی دنیا، حتی در همان آمریکا ی شگفت هم، دعوا از مرحله ی کلامی کمتر پیشتر می رود و آقای حکومت هم داخل نمی شود، مگر برای جدا کردن ِ کتک کاری کننده ها (همیشه البته استثنا هم هست).

داستان از این قرار است: اوباما سخنرانی داشته است و پرچم آورده اند که خلق تکان بدهند حس وطن پرستی شان قلمبه شود. پرچم ها زیاد بوده، بی استفاده مانده، ریخته اند دور (طبق ادعای اطرافیان مک کین) یا شیر پاک خورده ای برداشته برده (طبق ادعای طرفداران اوباما) و حالا مک کینی ها فریادشان به هواست که “به پرچم توهین شد“. و این “توهین به پرچم” از آن چیزهاست که بعضی آمریکایی ها را “غیرتی می کند” و “کف به دهانشان می آورد” (قابل توجه برادران همیشه در حال پرچم سوزانی).
مرتبط:

بیشتر به بهانه جویی های سیاسی می مونه تا چیزی به اسم غیرت. مطمئنم خودت هم فراوون دیدی جوون هایی که شلوارهایی می پوشند که پرچم کانادا (آمریکا) درست در محل نشیمن گاهشون چاپ شده و این اصلاً توهین تلقی نمی شه.
کمانگیر: دقیقا به این دلیل که اون توهین آمیز نیست اما بدرفتاری با پرچم هست.
ممنون کمانگیر جان بابت معرفی ویدئو لطف کردی
“ممکن است به این خطا بیاندازدمان که فقط فرهنگ شرقی ماست که در آن نقاط حساسی هست”
دقیقا! و من فکر می کنم این به هیچ وجه منحصر به مسائل ملی مثل پرچم هم نیست بلکه همچنین نمونه های مذهبی هم می شود پیدا کرد. جدای از اینکه واکنش ها به چه شکلی خواهند بود اصل همین که نقاط حساسی وجود داره و این حساسیت رو معتبر می دونند به اعتقاد من خیلی مهمه.آیا به همین صورت به دیگران هم حق حساسیت در مورد اعتقاداتشان داده می شود مثلا به مسلمانان در مورد پیغمبرشان؟
پستی نوشته ام که شاید بی ارتباط به این بحث نباشد:
http://mhsoleimani.com/?p=23