کوچه ی وبلاگستان، سمت بانوان
توسط کمانگیر در روز 5 سپتامبر 2008سپتامبر 5
داستان انتخاب ِ “یکصد وبلاگ نویس زن” در پرشین بلاگ را شاید دیده باشید. گذشته از بحثهایی که در مورد ذات چنین رقابتی و بحثهای فنی ِ آن وجود دارد، اینجا نگاه مختصری می کنیم به ۲۰ بانوی وبلاگ نویس بالای لیست در لحظه ی نوشتن این پست. همین حالا لیست اینطور است:
zahra-hb.com
- anidalton.blogfa.com
monire.ir
- violet.special.ir
selmaa.wordpress.com
- satrha.persianblog.ir
smto.ir
- gili.blogsky.com
- havva12.persianblog.ir
- shahrzad.persianblog.ir
sad-eye-never-lie.com
opium.ir
- kolbeyeshgh.persianblog.ir
- pouladzadeh.persianblog.ir
- adomide.com
- amitis2000.persianblog.ir
fourstar.wordpress.com
- gandomak1.blogfa.com
z8un.com
avayemoj.com
علامت ِ خوراک کنار وبلاگ هایی آمده است که خوراک ِ فیدبرنری دارند.
جمع کردن اعداد و ارقام مربوط به این وبلاگ ها در دیدیش و خوراک شمار شکل زیر را می دهد. برای هر وبلاگ، ستون آبی تعداد مشترکین خوراک ِ فید برنری را نشان می دهد. ستونهای زرد و قرمز هم تعداد ِ لینکهای به اشتراک گذاشته و تعداد منابعی که ازاین وبلاگ لینک به اشتراک گذاشته اند را نشان می دهند (اعداد این دو ستون بیشتر اهمیت نسبی دارند تا مطلق).
صدرنشینی زهرا و “دختر ترشیده” و موقعیت سلما و “ساحل سلامت” در لیست با این اعداد همبستگی خوبی دارند. اما حضور منیره و ویولت در بالای لیست و زیتون و “آوای موج” در پایین لیست نشان می دهند که این فرض کلی که وبلاگ های پرمشترک تر و بیشتر به اشتراک گذاشته شده محبوب تر هستند ممکن است همیشه درست نباشد.
باید دید آیا این لیست در روزهای بعدی تعداد بیشتری از بانوان وبلاگ نویس را در برمی گیرد یا خیر.
مرتبط: خوراک شمار: آیا از کنده ی وبلاگستان دودی بلند می شود؟
از دیگران: پست امین خیلی خواندنی است: وبلاگستان مدرن فکر میکنه کیه؟ یا بقول خودش،
بعضی وبلاگ نویسها باید در کمال تجدد به خود تکانی بدهند تا خودشان نیز مانند نوشته هایشان محبوب شوند
من فکر نمیکنم خوراک شمار ربطی به محبوبیت و تعداد خواننده های یه وبلاگ داشته باشه !
به نظرم این نتایج خیلی جالبن. دلم میخواست بدونم اگه اینکار در مورد فقط وبلاگ نویسای پسر انجام میشد چه نتیجه ای درمی اومد.
یک نکته دیگه این که این وبلاگ هایی که بالاترن چند درصدشون در یک شبکه اجتماعی مثل فرندفید یا فیس بوک فعالن.
شر کردن و خیلی از نتایج دیدیش مبتنی بر یک رابطه دوطرفه است در وبلاگستان. به نظرم یک فرق این نظرسنجی با دیدیش اینه که روابط یک طرفه خواننده صرف بودن رو هم درنظر میگیره.
و البته سنسورهای من میگه از این معیار هم جایگاه بعضی از وبلاگها به عنوان محبوبترین درست نیست و مثلا در موردی مثل gili بسیار بسیار با واقعیت تفاوت داره.
وبلاگهای عامه پسندی هستند که خیلی خیلی محبوبند ولی طرفدارانش از قشر وب یک هستند. اصلا نمیدونند فیدریدر چیه، با دنیای اشتراکی دیگ و دلیشس و حتی فیس بوک و بالاترین غریبه هستند و…
این قشر از کاربران اینترنتی رو میشه بیشتر در ۳۶۰ یاهو دید. از لحاظ کمیت قدرت زیادی دارند ولی در کیفیت حضورشون حس نمیشه، نه در زمینه به اشتراک گذاری که حتی نمیرن در پرشین بلاگ رای بدن.
حتی خیلی از وبلاگهای بینام و نشان بالای لیست پرشین بلاگ هم حاصل روابط و محبوبیت در جمعهای صمیمی وب ۲ است. مشابه پیشرفتهای از حضور در سیستم کامنتینگ وبلاگهایی که سر اول و دوم بودن در نظر دادن رقابت میکنند.
این یعنی رایهای داده شده به ندرت به محبوبیت محتوای مطالب (حتی با معیارهای زردپسندی) مربوطه و بیشتر نشون دهنده شناخته شده بودن وبلاگنویس نزد تأثیرگذاران این انتخاباته.
یعنی از بس که نمینویسند حتی ممکنه کسی ندونه که وبلاگ هم دارند و فقط چون نویسنده حضور فعالی در سایتهای وب دوئی داره موقع انتخابات یا میگه یا میپرسن و وبلاگش برای اولین بار رؤیت میشه و کلی هم رای میاره (: (انتخاباتی که رای دهندگانش انقدر کم هستند که با کمی وقت گذاشتن میشه یک مرد رو رسوند بالای لیست)
بدیهیه که در محدوده صدر جدول نمیشه تشکیک وارد کرد ولی امثال سارا رهائی که بیشتر علمی مینویسند تا شخصی و در صحنههای اجتماعی از نوع وب۲ هم حضور ندارند همین که تو لیست هستند باید کلاهشون رو هم بندازن آسمون چون اگر هر کسی یک شوهر وبلاگ نویس محبوب اینترنتی داشت نه از صفحه اول که ممکن بود از صحنه روزگار هم حذف بشه
((:
به وحید:که می گوید: “چون اگر هر کسی یک شوهر وبلاگ نویس محبوب اینترنتی داشت نه از صفحه اول که ممکن بود از صحنه روزگار هم حذف بشه”
وحید جان اینو بعد از آوردن اسم من گفته ای. فکر می کنم قاطی کرده ای و منظورت آزاده بوده است!! (سوتی داده ای :))
به کمانگیر: بنظر من اختلاف بین آمار این نظر سنجی و آمار دیدیش ربطی به محبوبیت ندارد. بلکه نکته در اختلاف تیپ فکری و سن غالب خوانندگان یک وبلاگ است. مثلا من مطمئنم که بسیاری از مشترکان فید وبلاگ من اصلا در این نظر سنجی رای نمی دهند و یا حتی خبر ندارند که کجا و چی هست. مثلا وبلاگ سبیل هم نیست با آن همه مشترک فیدش.
یعنی اینکه راستش من خودم هم سورپرایز (خوشجالانه) شدم که اسم وبلاگم توی این نظر سنجی در آمده است. راستش برام مقایسه این آمارها جالبه.
با مرجان موافقم. ربط خاصی ندارد. ضمن اینکه آن خوراک نامبرده متعلّق است به وبلاگ بلاگفایی ما که در حال حاضر تعظیل میباشد. برای وبلاگ تازه حساش نبود دوباره خوراکمند بشویم. ضمن اینکه گویا به حال وبلاگ و بازدیدکنندهاش نیز فرقی نمیکند. برای ما که اینطور است.
این نظر سنجی به نظر من هیچ چیزه خاصی رو نشون نمیده.مثل نظر سنجی قبلی می مونه.هر چند که خیلی دوست داشتم اسمم لاقل تو لیست ۱۰۰۰ نفره بود اما ظاهرن منو مرد حساب کردن 🙂 برای خودم وبلاگ نویس های خانومی که ۴ تا مطلب خوب و به درد بخور می نویسن ارزش دارن.حالا چه تو این لیست باشن چه نباشن 🙂
آرش جان فرمودی:
اما حضور منیره و ویولت در بالای لیست و زیتون و “آوای موج” در پایین لیست نشان می دهند که این فرض کلی که وبلاگ های پرمشترک تر و بیشتر به اشتراک گذاشته شده محبوب تر هستند ممکن است همیشه درست نباشد.
اما فکر کنم نمی شود این گونه درباره منیره یا ویولت صحبت کرد چون میزان مشترکین این وبلاگها اصلا مشخص نیست پس نمی شود به عنوان وبلاگنویس کم مشترک ازشان نام برد.
در مورد سارا رهای عزیز هم اگرچه بسیار شناخته شده هستند اما دلیلی هم نمی بینم که حتما پر مشترک باشند ( بیشتر حدس می زنم بین افراد خاصی مشترک داشته باشند تا مشترک عام )
آرش من یک سوال کاملا جدی دارم که امیدوارم پاسخ بدی. دلیل اینکه لوگوی RSS فقط اونهایی که FeedBurner داشتن رو گذاشتی چی بوده؟ چرا آدرس feed خود وبلاگ ها رو برای بقیه که نداشتن نزاشتی؟
لطفا یک جواب منطقی بده. خیلی وقته که این هیاهوی feedBurner که راه انداختی و انداختن رو نمی فهمم. شاید اینطور متوجه بشم.
کمانگیر: طاها جان، ندارم آدرس خوراک بقیه رو در دیتابیس.
به سارا رها:
من فکر میکنم که اسمها رو درست گفتم شاید نتونستم منطورم رو برسونم.
اصلا جای اسم شما ازاده بانو رو بذاریم این جملات که :علمی مینویسند و در عرصههای اجتماعی حضور دارند معنا میده؟
من از یک جایی به بعد از این علامتها استفاده کرده بودم و توش نوشته بودم شوخی ولی وردپرس به عنوان تگ html غیر مجاز حذفشون کرد به جاش از پرانتز استفاده میکنم:
«…بدیهیه که در محدوده صدر جدول نمیشه تشکیک وارد کرد (شوخی) ولی امثال سارا رهائی که بیشتر علمی مینویسند تا شخصی و در صحنههای اجتماعی از نوع وب۲ هم حضور ندارند همین که تو لیست هستند باید کلاهشون رو هم بندازن آسمون چون اگر هر کسی یک شوهر وبلاگ نویس محبوب اینترنتی داشت نه از صفحه اول که ممکن بود از صحنه روزگار هم حذف بشه(/شوخی)
منظور شوخیم هم دقیقا این بود که اگر امثال آزاده بانو که به ندرت دست به قلم میشن و نون شوهرشون رو میخورن که در اون لیست حضور دارند بیشتر بودند، شما در صفحه آخر هم دیده نمیشدید 🙂
دیگه انقدر صریح شد که خونم حلال شد
وحید جان: ریختن خونت بر آزاده حلال شد! بهش میگم 🙂
آرش فکر می کنم حرفم رو بد زدم.
منظور من اینه که بعد از این همه هیاهو پیرامون feedBurner من هنوز نفهمیدم که کلا این ابزار چه سود خاصی داره که این همه بهش پرداختی. توضیح فنی می خوام. جذابیت این feedBurner در چیه؟
طاها جان
یک نگاه به این آدرس می اندازید؟ فکر کنم فرقشون رو متوجه بشوید عزیز
http://1fathi.com/1386/11/14/how-to-start-feedburning
منم فکر نمیکنم خوراک شمار ربطی به محبوبیت و تعداد خواننده های یه وبلاگ داشته باشه ! مثلا بلاگ من خوراک فید بنری داره اما زیاد شناخته شده و محبوب نیست.
من نمی دونم چرا دارم رای میارم…تا ۳ ماه پیش هیچکی نمی دونست من دخترم حالا روزی ۷۰ نفر از این رای گیری میان بلاگ من…کل دید وبلاگستان نسبت به وبلاگم عوض شده
آخه مگه این خوراک شما در پیتت میتونه به عنوان مرجع استفاده بشه که داری ازش نتیجه گیری میکنی؟! لول D: