من و سگ و الهه دلفی و بانک اطلاعاتی
توسط کمانگیر در روز 2 ژانویه 2008ژانویه 2
مادرم همیشه می گفت درس مثل سگ می مونه، از یادگرفتن چیزی درنرو، برو بکوب وسطش. حالا این هم شده داستان من و برنامه نویسی بانک اطلاعاتی. در تمام سالهایی که از برنامه نویسی Delphi زندگی کردم (ببینید: خبر خوب برای برنامه نویسان دلفی کار) همیشه از بانک اطلاعتی در رفتم. حتی یکبار یک پروژه بانک اطلاعاتیی به تورم خورد که نشستم با یک گونی Object نوشتمش.
سر داستان “کی به کیه؟” اما کفگیرم عمیقا به ته دیگ خورده. همین الان ۱۳۰٫۰۰۰ سایت توسط ربات پیدا شده و خوندن و ذخیره کردن این حجم اطلاعات ده دقیقه طول می کشه. نکته اینه حجم گراف به توان دوی این عدد ربط داره و این یعنی وحشتناک.
اینه که افتادم به فکر پیاده کردن سیستم روی یک هسته بانک اطلاعاتی. قدم اول البته یاد گرفتن این داستانهاست. گشتم یک فایل قدیمی پیدا کردم که داستان رو توضیح می ده. این پایین می گذارمش برای آیندگان. اندرباب کپی رایت هم گویا نداره.
سلام. شخصا تبریک میگم که پروژه ات اینهمه پیش رفته
یک چیزی که دوست دارم بگم برای بهتر شدن این پروژه اینه که با توجه به اینکه شما با متلب هم کار میکنی شاید خوب باشه که به Python هم یک نظری بندازی. Python هم خیلی سریعه و هم اینکه خیلی سریع میتونی الگوریتمهایی که میخوای رو توش بنویسی. سینتکسش هم خیلی شبیه متلب هست. البته حدس میزنم که خیلی پروژه با دلفی پیش رفته ولی خیلی از کارهایی که من قبلا عادت داشتم با متلب انجام بدم مثل خوندن یک وبسایت و پارس کردن اطلاعاتش که برای متلب باید حتما جاوا رو صدا کنی، توی پایتون به راحتی امکانپذیره همینطور اتصال بانک اطلاعاتی. من با دلفی کار نکردم ولی ویژوال بیسیک کمی بازی در میاره ولی از پایتون خیلی خوشم میاد چون میتونی همه چیز رو سریع راه بندازی بخصوص اگر عادت داشتی توی متلب سریع یه پروتوتایپ از برنامت بسازی و بعد ببری توی یک زبون دیگه بنویسی. بی صبرانه منتظر بقیه نتایج کارت هستم
کمانگیر: یک دوستی داشتم که پایتون کار می کرد. مشکل بی سوادی منه. دارم فکر می کنم از دلفی به بانک اطلاعاتی وصل شم. از متلب هم فقط برای کشیدن گراف ها استفاده می کنم چون نسخه دلفی ام نداره این Component رو. به هر حال ممنون از تشویقت. چاکریم.
یه کاری که اخیرا به لطف گوگل میشه برای گراف کرد اینه که اطلاعات رو بذاری توی یک استرینگ بعد از API گوگل استفاده کنی برای کشیدن گراف و اون گراف رو بخونی توی برنامه ات. به اندازه کامپوننت خود زبان خوب نیست ولی زیباست
http://code.google.com/apis/chart/
ارادت
کمانگیر: آقا دربست چاکریم.